FOTO: Aleksandar Tokin
Ekonomija

STARI TAMIŠ: Kukuruz već iznikao

Izvor: 
Dragan Vujačić Pon, 23/04/2018 - 07:46

Lepo vreme i temperatura doprineli su da su ratari svakodnevno u njivama. Setva ratarskih kultura je u toku i nalazi se na sredini. Prvo su zasejane površine sa šećernom repom, a u toku je i setva kukuruza. Ovog proleća od 300.000 hektara u južnom Banatu najviše će se sejati kukuruz. Poljoprivrednici najviše poverenja imaju u "kralja polja". I dok je setva u toku, kukuruz je počeo da niče na  njivama, gde je zasejan pre desetak dana.

- Što se setve tiče stigli smo na polovinu, s obzirom da imamo velike površine koje obrađujemo. Međutim, imamo njive gde smo ranije zasejali kukuruz, da je on iznikao i ima dva lista. Očekujemo da će ova godina biti bolja, što se ratarstva tiče od prethodne, kada je suša uticala na manji rod. Brinemo o biljkama i tako ćemno i ubuduće raditi, poručuje Srđan Aleksa, direktor Poljoprivrednog dobra "Stari Tamiš".

Inače, "Stari Tamiš" slovi za jedan od najboljih poljoprivrednih kolektiva u Srbiji. Uz ratarske poslove i više od 1.100 hektara koje poseduje u ovom kolektivu bave se stočarskom proizvodnjom, gde takođe beleže impresivne rezultate, kao i u ratarstvu.Marketing

Najnovije vesti