Policija
Hronika

Dojave o bombama u pančevačkim i južnobanatskim školama, ali i širom Srbije

Izvor: 
013info/RTS Čet, 16/06/2022 - 08:46U pančevčke osnovne škole, ali i u velki broj škola u Južnobanatskom okrugu, kako nezvanično saznajemo, stigle su dojave o bombama. Dojave su stigle putem elektronske pošte.

Policija je na terenu i proverava navode.

I RTS je objavio da su  Južnobanatskom okrugu sve osnovne škole su dobile mejl o bombama, i da navodno deca prelaze na onlajn nastavu do 24. juna - tada se raspuštaju. Mejl je napisan na nepravilnom srpskom jeziku.

Dojave o bombama stigle su školama u čitavoj Srbiji.

Kako je RTS-u potvrđeno iz Biroa MUP-a Srbije, jutros je u OŠ "Đura Jakšić" u Beogradu stigla dojava o postavljenoj bombi. Slične dojave su stigle su na više adresa širom Srbije. Pripadnici MUP-a su na terenu.

Kruševačke osnovne školame jutros su dobile preteće dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, potvrdio je za RTS Zoran Asković, načelnik školske uprave. 

Policija je na terenu, u toku je kontradiverzantski pretres svih objekta za koje je poslata anonimna dojava.

U osnovnim školama u Kruševcu danas nema nastave.

U desetak osnovnih škola u Nišu stigle su dojave o bombama, deca nisu ni bila u školi, o čemu se obavešteni roditelji. 

Dojava o bombama u svim osnovnim školama na području gradske uprave Zaječar. Deca od danas prelaze na onlajn nastavu do daljnjeg. 

U sve škole u Novom Pazaru stigla je dojava o podmetnutim bombama, kao i u Baljevcu u opštini Raška.

Mejlovi su stigli, kako javlja reporter RTS-a, i na adrese škola koje se ne koriste odavno (škole su menjale svoje adrese tokom godina). 

Jutros su u Kraljevu, pre početka nastave u prepodnevnoj smeni u osnovnim školama na području koje je u nadležnosti Policijske uprave, stigle dojave o podmetnutim bombama. Prema informacijama iz PU dojave su stigle za više osnovnih škola u Kraljevu i za po jednu osnovnu školu u Raški i Vrnjačkoj Banji.

Stručne službe policijske uprave su na terenu. Nastava se ne održava, a učenici se upućuju kućama. Dojave o podmetnutim bombama stižu neprekidno od ranih jutarnjih sati tako da u Policijskoj upravi još ne znaju tačan broj škola gde nema nastave. 

Od 27 u 17 osnovnih škola u Kolubarskom okrugu jutros su stigli preteći mejlovi o postavljenim bombama.

Dojave o bombama su stigle i u Kosjerić, Požegu, Arilje, Priboj, Novu Varoš, Loznicu, Novi Sad. 

I u Pirotu dojava u svim osnovnim školama.

Tokom noći i jutra skoro sve osnovne škole u Moravičkom okrugu, osim čačanskih gradskih škola dobile su preteće mejlove. Sve škole su postupile po proceduri, đaci koji su se zatekli tu evakuisani su ali mnogi nisu ni ušli i prešlo se na onlajn nastavu.

Dojave i u Požegi u dve osnovne škole "Petar Leković" i "Emilija Ostojić". 

I u Kragujevcu, Aranđelovcu, Rači, Kniću i Topoli dojave o bombama u osnovnim školama. Objekti su evakuisani, obavljaju se kontradiverzioni pregledi, potvrdili su za RTS u Policijskoj upravi Kragujevac. 

I u nekoliko škola u Podunavskom okrugu dojave o bombama.

Deca iz zrenjaninskih škola poslana su na onlajn nastavu.

 

 
MarketingNajnovije vesti