Foto: Mreža 21
Hronika

Pančevačko tužilaštvo o slučaju nasilja: Nasilniku koji je tukao suprugu i prekršio meru zatvor od 40 dana

Izvor: 
013info/Informer Pet, 22/07/2022 - 17:08Povodom objavljenog teksta u dnevnom listu Informer od 20. jula 2022.godine Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je saopštilo da se pred ovim Tužilaštvom povodom događaja od 11. juna 2022.godine sprovode dokazne radnje protiv Z.S. iz Pančeva zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici prema svojoj supruzi M.N. kada je pod dejstvom alkohola istoj zadavao više udaraca rukama i nogama u predelu glave, iako je ista navedenog dana odbila da podnese krivičnu prijavu protiv svog supruga i da izjavu šta se kritičnog dana desilo, kao i lekarski pregled i verifikovanje povreda, a koji je ipak izvršen po nalogu tužioca, kao i podnošenje krivične prijave po službenoj dužnosti.

- Takođe obaveštavamo javnost da su povodom događaja od 11. juna. 2022.godine osumnjičenom Z.S. izrečene hitne mere privremeno udaljenje mogućeg učinioca iz stana i zabrana da kontaktira i prilazi supruzi M.N, čije sprovođenje je ispred kuće M.N, po nalogu tužioca, kontrolisala PU Pančevo, koje je prekršio te je nakon podnošenja prekršajne prijave isti osuđen od strane Prekršajnog suda u Pančevu na kaznu zatvora u trajanju od 40 dana, o čemu je obavešten nadležni Centar za socijalni rad kako bi pružio podršku i zaštitu u osnaživanju žrtve, koja je nakon toga pristala da da izjavu i po prvi put objasni policijskim službenicima PU Pančevo koje nasilje je trpela u braku, zbog čega je zamenica OJT Pančevo zadržala osumnjičenog Z.S., saslušala ga i predložila pritvor kako ne bi uticao na izjavu oštećene i ponovio krivično delo, koji pritvor je određen od strane Osnovnog suda u Pančevu, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu.

 

Informer je u tekstu "JEZIVO NASILJE U PANČEVU! Bolesnoj ženi pokušao nožem da izvadi oči, BRUTALNO JE PRETUKAO I ZAPRETIO DA ĆE JE UBITI!" pre dva dana objavio da je M.N. (63) godinama je žrtva nasilja, i da je poslednje batine supruga Zorana (67) jedva preživela. Kako su naveli on je nakon toga uhapšen i trenutno je u pritvoru, a nesrećna žena kaže da će je tog dana, kada bude došao kući sigurno ubiti.

- Poslednji put pretukao me je 11. juna. Ubio je boga u meni. Došao je kući pijan i iz čista mira počeo da me udara pesnicama, da me šutira. Gurao mi je žar cigarete u nos. Molila sam ga da prestane - priča nesrećna žena pokazujući masnice po rukama. 

 

Srećom komšija je zvao policiju te su došli i odveli ga. 

- Pustili su ga iste večeri. Jedan mladi policajac mi je rekao da, ako bude bilo nešto, da ga odmah zovem. Dao mi je njegov broj telefona, srećom. Kako je policija otišla Zoran je otišao u prodavnicu. Vratio se sa dva piva i kada ih je popio nastavio je da me tuče. Nožem je krenuo oči da mi vadi. Molila sam ga, upozoravala ga da će na robiju ako me ubije. Potom me je izvukao iz kuće, vukao me po stepenicama jer ne mogu na noge da stanem, a potom i po dvorištu. Kožu mi je ogulio s ruke, evo ne može još da zaraste... Udarao me je nogama i rukama, a kada su ga one zabolele, uzeo je farmerke i sa njima nastavio da me šiba - priseća se nemoćna žena pokazujući na glavu, navodeći da joj je od tih udaraca krv lila sa glave. 

Kada je prestao da je tuče i kada je malo došla sebi uzela je telefon i zvala policajca.

- Odmah je došla patrola, njega su odveli, a po mene je došla Hitna pomoć. Kada su ga odvodili rekao je da će me ubiti kada se vrati i znam da hoće. Ne smem ni da pomislim da ga čekam u ovoj kući ali nemam kud. Dece nismo imali, moj otac mi je govorio da ostavim nasilnika na vreme ali ga nisam slušala. Ceo život sam radila ali sam pre nekoliko godina obolela od atrofije mišića. Otišla sam u invalidsku penziju, koja je sada oko 15.000 dinara. Da nije retkih komšija ne bi mogla sebi ni čašu vode da uzmem - kaže Milka i dodaje da s obzirom da nema vodu u kući da joj vatrogasci vodu donose u balonima.

Informer navodi i da Z. N. ovih dana izlazi iz pritvora, a da je u međuvremenu nesrećna žena primljena je u Gerantološki centar u Pančevu i sada je na sigurnom. 

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti