Radnici ispred garaže ATPa Foto: V. Đ.
Hronika

Pančevo i dalje bez gradskog prevoza, ATP-ovci drugu noć proveli ispred garaže

Pančevo, Čet, 30/07/2020 - 08:11
Vladimir Đoković


Grupa radnika ATP-a sa liste tehnološkog viška čiji su zahtevi da im se isplate dugovanja, otpremnine i daju odgovarajuća rešenja i drugu noć je provela ispred ulaza u Garažu ATP-a koju sada koristi novi gradski prevoznik Pantrasport, tako da je Pančevo već drugi dan bez gradskog prevoza.

Autobusi Pantransporta saobraćaju samo prema Beogradu. Kako nam je rečeno u ATP-u oni se trude da sa četiri vozila održe interval polazaka na svakih 15 minuta.

Jedan radika, Zoran Topalović, rekao je za 013info.rs da je noć prošla mirno, da nije bilo incidenata niti sličnih pokušaja.

„Tu nas je uvek između 40 i 50. Nećemo odustati dok nam ne isplate ono što nam se duguje. Neka gradonačelnik Pavlov dođe ovde i neka nam se obrati“, rekao je on.

Topalović je pohvalio policiju što je juče i noćas savesno obavila svoj posao, ali i poručio da radnici ATP-a, a među njima na protestu su polovina žene, nemaju ništa protiv poslovanja Pantrasporta.

„Ovo je jedini način da ispunimo zahteve, da gradske vlasti odreaguju, i rešimo agoniju. Gradska vlast to mora da reši. Ljudi više nemogu da trpe da se skupljaju svakih 5-7 dana da bi ostvarili svoja elementarna prava“, rekao je on.

Blokada izlaska  iz Garaže počela je u noći između utorka i srede. Većina autobusa Pantransporta je ostala u Garaži pa je juče zbog toga izostao gradski saobraćaj u Pančevu.

Na prostoru ispred Garaže juče popodne je zbog incidenata, kada je jedno vozilo pokušalo da omogući autobusima da krenu iz Garaže regovala i policija. Obavljen je i uviđaj a jednom od radnika u protestu zdravstvenu pomoć pružila je i ekipa Hitne pomoći.
MarketingNajnovije vesti