Foto: Vladimir Đoković
Hronika

PANČEVO: Kako su kiosci zauzeli glavni park i još par lokacija

Pančevo, Uto, 28/08/2018 - 08:14
Vladimir Đoković


 

 

Tri crna kontejner kioska zauzela su strateška mesta u centralnoj šetališnoj zoni oko gradskog parka.  Po osmougaoni posađen je na lokaciju Snežana i na ulaz glavne Autobuske stanice. A treći takav viđen je za adresu Oslobođenja 12. Svih šest deo su biznisa “Štampa sistema” doo sa Novog Beograda.

Lokacije od po 12 m2 kvadratnih je grad Pančevo ponudio u aprilu ove godine. Uslovi za potencijalne zakupce su nisu bili laki. Tražili su se dokazi: da obavlja trgovinsku delatnost duže od 15 godina, da zapošljava više od 700 radnika, kao i da je bruto prihod budućeg zakupca u 2016. godini bio veći od 5 milijardi dinara.

Za zakup se prijavila samo “Štampa sistem”. I ispunila sve postavljene uslove. Prihvatili su da plate jednokratni početni iznos u cilju sticanja prava na korišćenje koji po lokaciji iznosi 40.000 dinara. Ukupno dakle 240.000 dinara. Pa da položi u deposit 15.000 dinara po kiosku u slučaju njegovog uklanjanja. Pride se obavezujući da plaća lokalnu komunalnu taksu za korišćenje javne površine. Pošto je reč o kioscima u prvoj gradskoj zoni prvih 7m2 plaća se 844 dinara po m2, a resto od 5m2 (svaka je lokacija 12 m2) – 760 dinara po kvadratnom metru.

Rešenjem koje je potpisao gradonačelnik Saša Pavlov precizirano je da će “Štampa sistem” sa svojim kioscima na ovih šest lokacija ostati 5 godina.
MarketingNajnovije vesti