Hronika

PANČEVO: Notarima dodeljeno 3.224 ostavinska predmeta

Pančevo, Pon, 23/07/2018 - 07:50
Vladimir Đoković


Za 15 meseci Osnovni sud u Pančevu zaprimio je 3.619 ostavinskih predmeta. Od tog broja ukupno 3.224 ostavinska predmeta dodeljen je javnim beležnicima – notarima.

- Dva puta mesečno se ukupan broj primljenih ostavinskih predmeta sa teritorije Grada Pančeva deli ravnomerno na četiri javna beležnika, dok se predmeti sa Opština Alibunar i Kovačica dodeljuju nadležnim beležnicima sa tih opština. Stoga, u navedenom periodu javnom beležniku Opštine Alibunar, Romulus Rakitovanu, dodeljeno je 504 predmeta, dok je 416 predmeta dodeljeno Boženi Đorđević, javnom beležniku Opštine Kovačica. Javnim beležnicima sa područja Grada Pančeva (Ljiljani Milakov, Branislavu Medaković, Moniki Abci Tadić i Snežani Jukić) je dodeljeno po 526 predmeta, navodi se u informaciji Osnovnog suda u Pančevu.

Sud objašnjava da se gotovo svi ostavinski predmeti  ustupaju u rad javnim beležnicima “osim ostavinskih predmeta sa inostranim elementom i predmeta u kojima je podnet predlog za sastavljanje sudskog zaveštanja”.

- Sud postupa i u svim onim predmetima u kojima je potrebno doneti dopunsko rešenje o nasleđivanju,  u situacijama kada je prvobitno rešenje o nasleđivanju doneo sud, saopšteno je iz Osnovnog suda u Pančevu.

Rad suda stvara troškove ali i prihode pa nas je interesovalo koliko su prihodi suda umanjeni u ovom periodu.

- U vezi pitanja koje se odnosi na nekadašnje i sadašnje prihode suda obaveštavamo Vas da navedenim podacima jedino raspolaže nadležno Ministarstvo, saopšteno je iz Osnovnog suda u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti