Armatura u parku
Hronika

PANČEVO: Park na Trgu Kralja Petra I – mesto opasno po život

Pančevo, Sub, 04/07/2020 - 09:14
Vladimir Đoković


Ogledalo čudesnognemara i oholosti postao je deo gradskog parka na Trgu Kralja Petra prvog koji je nedavno predviđen za rekonstrukciju. Prvo su gradske vlasti kao investitor odradile javnu nabavku, pa se pred izbore krenulo u sečenje drveća i uklanjanje betonskih žardinjera i stubova javne rasvete. Prostor između ulica Generala Petra Aračića i Karađorđeva onda je ozbiljno ograđen. Da bi posle gradskog narodnog bunta, sedam dana pre izbora, negde polovinom juna ta ograda bila složena ispred ulaza u zgradu Gradske uprave. A zatim i netragom nestala.

Ono što je ostalo je razvaljeno gradilište u gradskom parku. Iza betonskih žardinjera ostali su oštri betonski postamenti. Iz njih vire šiljci armatura. Svetla noću nema jer je deo gradske rasvete, za potrebe rekonstrukcije razvaljen. Delom je uklonjen, a delom i dalje ostao kao pretnja prolaznicima.

Da u Pančevu postoji ozbiljna građevinska inspekcija dokumentovala bi ovo poprište od gradilišta kao opasnost. I naterala investitore da ili obezbede gradilište ili da ga dovedu u bezbedno stanje. Ako se investitor na to ogluši – prilika je da se angažuje druga firma ili gradska Higijena da prostor dovede u bezbedno stanje, a to onda naplati od investitora.

To bi moralo da se dogodi pre nego što neko bude povređen i izgubi deo zdravlja zato što je krenuo u park. Sve verujući da je park – uređena i bezbedna javna površina.

Šta god da planiraju da naprave od parka, kad god da to bude ili ne bude – u međuvremenu park ne sme da bude opasna razvalina.

Neosvetljen park
75388108_717050152200174_3452236114493059070_n.jpgMarketingNajnovije vesti