Blokada autobuske stanice u Pančevu Foto: V. Đ.
Hronika

PANČEVO: Radnici ATP-a odblokirali stanicu – majska plata sutra

Izvor: 
013info Sre, 01/07/2020 - 12:37

Posle petočasovne blokade radnici ATP-a odblokirali su glavnu autobusku stanicu oko 12 sati. Prvi cilj blokade bila je isplata drugog dela majske plate što im je u telefonskom razgovoru za sutra obećao gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, a ponovo u ličnom obraćanju direktor ATP-a Bojan Bojanić.

Navodno je grad obezbedio 30 miliona dinara, iako se na početku blokade moglo čuti da je za isplatu majske plate dovoljno i 17 miliona dinara.

Radnici ATP su najavili novo okupljanje u petak ako im sutra plata ne legne na račune.

Blokada stanice počela je u 7.20 sati jutros, većih incidenata nije bilo, a autobusi su primali putnike u susednim ulicama.

Deo radnika ATP-a od oko 180 ljudi nezadovoljan je jer im posle pokretanja javno privatnog partnerstva nije rešen radni status odnosno nisu dobili raskid ugovora o radu kao tehnološkim višak niti otpremnine.

Oni su se blagovremeno izjasnili da žele otpremnine.

Od 15. juna posao prevoza putnika koji je decenijama obavljao ATP, kao gradski javni prevoznik, preuzeo je Pantransport u kome grad Pančevo ima tri odsto vlasništva.

Pantransport upravlja i glavnom autobuskom stanicom a njegov direktor danas je najavio da će zbog smetanja poseda protiv radnika koji su danas blokirali stanicu podneti prijave.

 
MarketingNajnovije vesti