Zgrada suda u Pančevu
Hronika

PANČEVO: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv oca iz Banatskog Novog Sela koji je obljubio maloletnu ćerku i podvodio je migrantima

Izvor: 
013info Sre, 15/07/2020 - 11:33

Više javno tužilaštvo u Pančevu je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv V.J. iz Banatskog Novog Sela, rođenog 1977. godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo obljuba zloupotrebom položaja i krivično delo trgovina ljudima.

Okrivljenom se optužnicom stavlja na teret da je od marta do aprila ove godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položaja roditelja naveo na obljubu maloletno lice koje mu je povereno radi staranja i vaspitavanja tako što je u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloletnom ćerkom (rođenom 2003). Tokom jedne od obljuba tražio je od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu, i na taj način je napravljen snimak seksualnog čina, kaže se u saopštenju VJT.

Takođe, okrivljenom se stavlja na teret da je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti, te teških prilika svoje maloletne ćerke rođene 2003. godine, vrbovao istu da se prostituiše tražeći da na taj način zarađuje novac. U tu svrju je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im oštećenu za prostituciju, a takođe je u svrhu pribavljanja klijenata, podelio preko jedne društvene mreže sa više naloga snimak seksulanog čina između njega i oštećene kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio.

Optužnica je 13. jula podneta u Višem sudu u Pančevu i trenutno je u postupku ispitivanja te još uvek nije potvrđena.

Okrivljeni V.J. se nalazi u pritvoru zbog postoja nja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom periodu počinio ponovo krivično delo, imajući u vidu da se radi o ranije osuđivanom licu, te je od strane tužilaštva predloženo da mu se pritvor produži do završetka glavnog pretresa.

 
MarketingNajnovije vesti