Foto: pixabay
Hronika

UHAPŠENO 38 OSOBA ZBOG FINANSIJSKOG KRIMINALA: Hapsila i pančevačka policija

Izvor: 
MUP Srbije Sre, 20/12/2017 - 14:15

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili su 38 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela. 

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni budžet Republike Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra

Akcije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, sprovedene na teritoriji Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Pančeva, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Zaječara, Čačka, Užica, Pirota, Niša i  Novog Pazara. 

 

****

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Osnovnim  javnim tužilaštvom u Vršcu, uhapsili su bivše funkcionera  Saveta mesne zajednice Miletićevo R.K., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nesavestan rad u službi. 

Postoje osnovi sumnje da je R.K. nesavesno postupio i propustio da opravda  utrošak od dva miliona dinara namenskih sredstava Autonomne pokrajine Vojvodine u predviđenom roku. 

Zbog tog propusta, kako se sumnja, opština Plandište pretrpela je  štetu od ‎3.900.000 dinara, koliko je morala da uplati po pravosnažnoj sudskoj presudi Privrednog suda u Novom Sadu. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

****

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su odgovorno lice UT AD Bela Crkva M.T. (1957), zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. 

Postoje osnovi sumnje da je M.T. tokom 2012. godine, nakon prodaje imovine ugostiteljsko – turističko akcionarskog društva Bela Crkva, bez osnova isplatila 2.800.000 dinara sa računa tog preduzeća

Sumnja se da je deo tog novca uplatila na račun firme koja je u njenom vlasništvu, jedan deo podigla u gotovini, kao i da je određenu sumu uplatila još jednoj osobi. 

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

 

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 39 osoba, među kojima je pet policijskih službenika, carinski službenik, bivši funkcioner opštine Pećinci, bivše odgovorno lice Klinike za kardiohirurgiju – Klinički centar Srbije i još troje odgovornih lica u toj ustanovi, članovi Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi, odgovorno lice fudbalskog kluba „Trbunje“. Marketing

Najnovije vesti