Foto: Marija Vukoslavčević
Kultura

Folkloraši iz Banatskog Novog Sela na festivalu u Pragu

Pančevo, Sre, 18/12/2019 - 07:44
Gordana LazarČlanovi pripremnog i prvog izvođačkog ansambla Doma kulture “3.oktobar” iz Banatskog Novog Sela protekle nedelje boravili su u Pragu i učestvovali na međunarodnom folklornom festivalu, koji je okupio veliki broj učesnika iz Rusije, Italije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja.

Svoje selo i grad Pančevo, a samim tim i svoju zemlju, predstavili su igrama iz Leskovca i Bosilegradskog Krajišta, a kako kaže pedagog za igru Marija Vukoslavčević - To su učinili u najboljem svetlu promovišući kulturu i tradiciju svog naroda.

Prag je uspeo da probudi sva čula i oduševi naše predstavnike na ovom internacionalnom festivalu -  Prag uoči Božića je poseban doživljaj. Naši članovi su uživali u lepotama ove evropske metropole, u svečanoj prazničnoj atmosferi na ulicama, u hrani, kao i u hotelu tokom slobodnog vremena - kaže Vukoslavčević.

Ansambl se priprema i vredno radi, jer su u planu brojni koncerti, a počela je i inostrana turneja ansambla Doma kulture "3. oktobar". 

Da dodamo, bavljenje folklorom i dalje je jedan od načina da upoznamo kako igre našeg podneblja, tako i evropske gradove i kulturu drugih naroda, a sve kroz negovanje zajedništva, tolerancije i timskog duha.

Foto: Marija Vukoslavčević
folklor.bns.jpgMarketingNajnovije vesti