Foto: Aleksandar Stojković
Kultura

Knjiga „Plaža Nesanica" Jasmine Topić u užem izboru za nagradu „Vasko Popa"

Izvor: 
Tanjug Pet, 16/06/2017 - 17:54Knjiga „PlaŽa Nesanica", pančevačke književnice Jasmine Topić, nalazi se u užem izboru za najugledniju pesničku nagradu u Srbiji „Vasko Popa".  Žiri nagrade "Vasko Popa" uvrstio je pet knjiga u uži izbor, a dobitnik će biti poznat 21. juna.

Osim knjige Jasmine Topić u užem izboru su pesničke knjige "Somnabilia Balcanica" Adama Puslojića (Leksika), "Vrata od romora/izbor sa novim pesmama/" Milovana Marčetića (Povelja), "U dobar čas" Dejana Aleksića(Imam ideju) i "Manastirski sinovi" Ilije Lakušića (CID Podgorica).

 

Žiri u sastavu Radomir Andrić, Duško Novaković, Vladimir Gvozden, Slavomir Gvozdenović i Jovan Zivlak (predsednik) razmatrao je 80 naslova iz pesničke produkcije u 2016. godini, koji su poslati na konkurs ili su predloženi od strane članova žirija.

 

Nagradu "Vasko Popa" od 1995. godine dodeljuju Društvo prijatelja Vršca "Vršac lepa varoš" i Agencija Đorđević, a pokrovitelj je Opština Vršac.

 

Nagrada se sastoji od Povelje sa Popinim likom i novčanog iznosa, a dodeljuje se za najbolju novu knjigu pesama izdatu na srpskom govornom području, kao i za izbor koji kao dodatak sadrži relevantan broj novih pesama.

 

Ovogodišnji laureat biće saopšten 21. juna na konferenciji za novinare u prostorijama Srpskog književnog društva u Beogradu, uz prisustvo predstavnika opštine Vršac i Agencije Đorđević.

 

Nagrada će biti uručena dobitniku 29. juna u Vršcu na dan rođenja Vaska Pope.
MarketingNajnovije vesti