Kultura

KULTURNI CENTAR PANČEVO: Dobro bi bilo da grad zameni neku imovinu sa crkvom za Svetosavski/Studentski dom

Pančevo, Ned, 11/03/2018 - 09:51
Vladimir Đoković

 

 

 

Grad Pančevo je prošle godine zakupio od Srpske pravoslavne crkve Svetosavski dom koji je ranije bio poznat kao Studentski dom. Bila je zakupljena velika koncertna sala sa tehnološki povezanim prostorijama. Zakup je izvršen preko gradskog Kulturnog centra koji je za programe kulture povremeno koristio veliku salu.

Iskustva su odlična, niko od izvođača nije bio nezadovoljan, naprotiv svi su imali reči hvale. Veliko je interesovanje ljudi iz kulture za ovaj prostor. Očekujemo da ćemo i ove godine zahvaljujući razumevanju crkve nastaviti da sporazumno koristimo ovaj prostor za programe u kulturi. U 2018. godini nemamo ugovor o godišnjem zakupu, kao prošle godine – kaže direktor Kulturnog centra Nemanja Bogdanov.

Vraćanje publike u prostor Svetosavskog doma koji je decenijama, pre nego što će biti vraćen crkvi, bio poznat kao Studentski dom izazvalo je velike simpatije pre godinu dana. Bogdanov kaže da je organizovanje događaja u prostoru doma naišlo na posebno dobru reakciju Pančevaca koji imaju 30 i više godina i koji se sećaju kako je radio Studentski.

Nema razloga da dobro ne sarađujemo sa vlasnicima prostora i na ovaj novi način, u 2018. godini. Lično smatram, a to ću predložiti i gradskoj vlasti, da bi trebalo sa nadležnima u crkvi razgovarati o zameni imovine. Recimo da grad ustupi neki prostor za izgradnju crkve u Pančevu, a da zauzvrat grad odnosno Kulturni centar dobiju Studentski dom – zaključuje direktor Kulturnog centra Nemanja Bogdanov.Marketing

Najnovije vesti