Teona Jovanović Privatna galerija
Kultura

Multitalentovana Pančevka Teona Jovanović - klaviristkinja, streličarka i slikarka

Pančevo, Ned, 27/06/2021 - 15:26
Relja Jarkovački


Osamnaestogodišnja Teona Jovanović talentovana je klaviristkinja, slikarka i streličarka. Učenica je trećeg razreda srednje Muzičke škole ‚‚Jovan Bandur", u klasi profesorke Maje Bošković.

Kao pijanistkinja do sada ima dvadesetak nagrada, a kao streličarka petnaest, a svoje slikarsko umeće pokazala je ove godine osvojivši prvu nagradu na konkursu „Pančevo to je moja veza". 

Kaže nam Tepna da ju je porodica odmalena upoznavala sa svetom umetnosti, tako da od kad zna za sebe crta i slika, muzikom se bavi od šeste godine, a streličarstvom od prvog razreda srednje škole. 

Ispričala nam je o svom umetničkom razvoju, koji traje i danas:

- Neki od članova moje porodice su se bavili muzikom u životu, tako da sam od malena upoznata sa tim nekim svetom umetnosti. Crtam od kad znam za sebe, kada sam malo porasla počela sam i da slikam. Ove godine sam prvi put osvojila nagradu za svoj likovni rad, osvojila sam  prvu nagradu na konkursu ‚‚Pančevo to je moja veza". Od šeste godine sam počela da se bavim muzikom, tada sam krenula u muzičko zabavište MŠ ‚‚Jovan Bandur", a kasnije sam u istoj školi upisala klavir. Kroz osnovnu školu bavila sam se folklorom, tako da je umetnost veliki deo mene. Do sada sam osvojila oko 20 nagrada ali one bitnije koje bih izdvojila su druga i treća nagrada sa takmičenja iz Trsta, i pet prvih nagrada  sa takmičenja iz Temišvara, kaže nam Teona.

 

Teona Jovanović
Privatna galerija
Teonaj

Teona kaže da ume da bude psihički i fizički naporno voleti i baviti se sportom i dvema granama umetnosti. Ali, kaže i da ništa od toga nije toliko komplikovano kada se radi nešto što se voli. Inspiraciju za stalan rad, nalazi u podršci porodice i prijatelja, kao i u tuđim uspesima.  

Objašnjava nam da za streličarstvo nije ni znala do pre par godina, a onda je otkrila klub u svom gradu:

- Prethodnih godina nisam znala da uopste postoji taj sport, makar ne u našoj državi. Zbog toga sam dugo razmišljala da sama kupim luk i strele, jer sam mislila da me roditelji ne bi shvatili ozbiljno. Ali kada sam popričala sa njima, raspitali su se i pronašli klub u kom sada treniram već dve i po godine, SK Pancevo.  Do sada imam petnaestak  medalja, a prošle godine sam osvojila zlato u kategoriji olimpic kadetkinje na 60m. Sada sam juniorka i druga sam u državi u svojoj kategoriji. Nekada zbog obaveza u školi ne stižem da odem na teren da bih vežbala, tako da često treniram kod kuće. Trenutni planovi za budućnost su različiti, nastaviću da se bavim i takmičim u streličarstvu, a još uvek ne znam koji bih fakultet upisala, ispričala nam je Teona Jovanović.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti