Foto: Gradska biblioteka Pančevo
Kultura

Od pokrajine za matičnu službu Gradske biblioteke Pančevo deset puta više novca nego ranije

Pančevo, Pon, 12/11/2018 - 11:27
Suzana Prvulj


Vlada APV-a je preko Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama skoro deset puta uvećala sredstva namenjena svim matičnim bibliotekama na teritoriji Vojvodine.

To znači da je sada za Gradsku biblioteku Pančevo izdvojeno 300.000,00 dinara za obavljanje matičnih poslova, umesto 40.000,00 dinara koliko je ova institucija dobijala tokom proteklih godina.

Tim povodom, u petak, 09. novembra, Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, održala je radni sastanak sa Selimirom Radulovićem, upravnikom Biblioteke Matice srpske i predstavnicima osam matičnih biblioteka u AP Vojvodini. Naime, razgovaralo se o tome na koji način će dodeljena sredstva biti utrošena u propisanom zakonskom roku.

Novac se može trošiti u skladu sa članom 22 Zakona o bilbiotečko-informacionoj delatnosti.

Gordana Radošević, šef Matične službe pančevačke biblioteke, pojasnila je kako to između ostalog podrazumeva obavljanje stručnog nadzora, prisustvovanje, ali i organizovanje akreditovanih seminara koji se tiču stručnog usavršavanja, pružanje stručne pomoći na terenu, obavljanje instruktorskog rada. Ona je dodala kako će ova sredstva znatno olakšati rad pomenute službe.
MarketingNajnovije vesti