Ilinden 2015

Ovako Kačarevci slave Ilinden(FOTO)

Pančevo, Ned, 02/08/2015 - 01:43
Mirjana Marić


Tradicionalana proslava Ilindena, koja se u Kačarevu organizuje po deveti put, odražana je u subotu 1.8. na platou ispred Doma kulture.

Uz tople reči dobrošlice,događaj je otvorila Ljubica Dojčinovska, domaćin ove manifestacije. Prisutne goste pozdravili su i direktorka Doma kulture Kačarevo Marija Jević, predsednik Nacionalnog saveta makedonaca Borče Veličkovski i Jovica Palaševski, savetnik u ambasadi Republike Makedoniije.

mm_006.jpg

Na platou ispred Doma kulture, okupio se veliki broj posetioca koji su s nestrpljenjem iščekivali muzički program najavljen za proslavu Ilindena - nacionalnog praznika svih makedonaca. Prvi su nastupili gajdari Tapandži, koji su sa prvim zvucima autentičnih instrumenata pozvali publiku da se uključi u proslavu.

mm_011.jpg

mm_019.jpg

Program su obogatili i gitaristi Miroslav i Boris, koji su odsvirali dve numere i time najavili najveći spektakl večeri – Duet Selimova-Želčevski, poznati makedonski muzički duo i bračni par koji nastupa i uveseljava ljude još od 1971. godine. Svi prisutni su sa oduševljenjem pozdravili ove vrsne umetnike i uz zvuke pesme ‘’Nema mi libe da dojdi’’ veselje je nastavilo u karakterističnom stilu makedonskog naroda – uz pesmu i igru.

mm_023.jpg

Događaj je organizovan od strane Udruženja Vardar iz Kačareva, Doma kulture ''Bratstvo i jedinstvo'' Kačarevo i Nacionalnog saveta makedonaca.

M.M.Veličković
MarketingNajnovije vesti