Kultura

PANČEVO: Večeras počinje treći „Moonwalk festival"

Pančevo, Pet, 23/02/2018 - 08:11
Aleksandar Stojković

Treći Moonwalk festival održaće se u petak 23. i subotu, 24. februara, u dvorani Apolo. Prve večeri festivala predstaviće se osam mladih bendova koji sviraju autorsku muziku. Druge večeri nastupiće afirmisani muzički sastavi: Projekat, PH Bend, Bane Gluvakov trio i The Divers.

U petak će prvi nastupiti učenici škole gitare „Gitarta" sa svojim nastavnikom. Zatim će na scenu izaći tri sastava iz Pančeva, tri iz Beograda i jedan iz Mladenovca. Neki od njih su već nastupali na festivalima u Srbiji, a na youtube-u se mogu se naći njihovi nastupi, kao i spotovi. Neki su već dobro poznati lokalnoj publici, a Zzzzz i Framework se lagano probijaju na muzičkoj sceni Srbije. Ipak, malo je pravih prilika, kakva je učešće na Moonwalk festivalu, da dopru do svoje publike.

Drugo veče će otvoriti sastav Projekt. trio, na čelu sa Vukanom Potežicom, koji je prethodne dve godine nastupao u proširenom sastavu u okviru prve večeri festivala. Namera organizatora je da se ove dve večeri povežu nastupima mlađih muzičara, prvenstveno pančevačkih sastava, a zatim i učesnika Moonwalk festivala prethodnih godina. Nakon Projekta, nastupiće Bane Gluvakov trio, Ph Bend i The Divers.
 
Moonwalk festival nastao je iz koncerta „Oliveru u čast" kojim se godinama odavala pošta prerano preminulom pančevačkom muzičaru Oliveru Mesarošu.
 
Prve večeri je ulaz slobodan, druge večeri se naplaćuju ulaznice po ceni od 100 dinara. Program obe večeri počinje u 20.30.
 
Festival organizuje udruženje Moonwalk uz podršku grada i partnerski ugovor sa Domom omladine Pančevo


Marketing

Najnovije vesti