Književno veče u Gradskoj biblioteci

Foto: Jelena Katana

Kultura

Satiričari nasmejali Pančevce

Pančevo, Pet, 09/09/2016 - 12:06
Jelena Katana

PANČEVO, 9. septembar - Književno veče sa Slobodanom Simićem i Zoranom T. Popovićem, „Veče satire”, održano je u četvrtak, 8. septembra, u Gradskoj bibllioteci Pančevo. 

Dvojica satiričara, članova Udruženja književnika Srbije, izdvojila su i čitala svoje aforizme za veći broj zainteresovanih slušalaca. Slobodan Simić, po profesiji psihijatar, pored aforizama piše i poeziju i satiru. On je pročitao kratke, humoristične priče iz svoje najnovije satirične knjige „Priče iz kaveza”. Simić je, takođe, bio član žirija koji je Zoranu T. Popoviću dodelio nagradu „Radoje Domanović” za knjigu „Daće Bog, ako Bog da”, iz koje je pančevačkoj publici, pored ostalih, Popović izdvojio: „Komšiju vatrogasca je ostavila žena. On je kod nje ugasio”, „Morao sam da skratim književno veče, da se ne bi ohladili ćevapi”...

- Večeras je prigodna prilika za promociju moje najnovije knjige izabranih priča, koja se zove „Priče iz kaveza”. To su kratke, satirične i humoristične priče, u kojima se prerađuju razne društvene, humorističke, političke teme, a pošto su izabrane priče, one su iz četiri knjige, pisane od 1995. do 2011. godine. Ko voli humor i satiru, može lepo da se zabavi - za 013 info rekao je Slobodan Simić. 

Književno veče organizovala je Gradska biblioteka Pančevo.Marketing

Najnovije vesti