Politika

Dačić, Palma i Bajatović istakli da su patriotska i opcija socijalne pravde, Pančevcima obećan Beovoz

Izvor: 
013info Sre, 09/03/2022 - 14:33Sa predizborne tribine koju su danas održali Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Dušan Bajatović poručeno je da je SPS patriotska i stranka socijalne pravde koja se ne odriče Kosova i Metohije i želi razvoj dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom, a da će posle izbora uticati da se Pančevcima vrati Beovoz, da mogu da se leče u Beogradu a ne u Novom Sadu, te da se problem pasa lutalica reši izgradnjom azila.

Lider koalicije, SPS-a, i kandidat za premijera Ivica Dačić rekao je da su oni državotvorna, patriotska, nacionalna opcija, koja se nikada neće odreći Kosova i Metohije u sastavu Srbije, te da se protive ulasku u NATO Pakt.

Založio se za jačanje odnosa sa Rusijom i Kinom i drugim prijateljskim zemljama, i naglasio da nikada neće biti uvede sankcije Rusiji, na koje Srbiju pritiskaju oni koji su je bombardovali 1999. godine.

“Neka povuku priznanje Kosova pa možemo da razgovaramo, ali oni to neće. Zapad ima saosećanje sa Ukrajinom a kad su nas bombardovali to su zvali Milosrdni andjeo. Jesmo mali ali nismo glupi da se njima dodvoravamo i narušimo odnose sa Rusijom”, rekao je on.

Dačić je naglasio i socijalizam, kao vrednost za koju se SPS zalaže, i istakao da se zalažu za prava svih koji žive od svog rada, i prava žena.

Zalažu se da država pomogne onima koji nemaju dovoljno, a za sebe koji je kao dete sa sela, preko obrazovanja stigao do najviših državnih funkcija, naveo kao primer da to bez socijalizma ne bi mogao da uradi.

“Zdravi patriotizam, i socijalna Pravda i socijalizam, to je naš program”, rekao je on i pozvao okupljene da se aktiviraju pred izbore kako bi SPS ostvario što veći uspeh i tako mogao da utiče da se taj program i realizuje.

Dušan Bajatović danas je pred Pančevce izašao sa tri obećanja, da se vrate linije Beovoza, da Pančevcima bude omogućeno da se leče u Beogradu a ne Novom Sadu, te da se problem pasa lutalica reši izgradnjom azila.

On je istakao da koalicija SPS-a u Pančevu očekuje duplo više glasova na predstojećim nego na prošlim izborima, a izbor Kluba Kupe za održavanje skupova ocenio je kao želju za menjanjem imidža kroz aktiviranje mladih.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da je cilj koalicije da mladi ostanu u Srbiji a za to su potrebne veće plate pa se zemljište u Jagoini investitorima za fabrike daje ako private da platu budu najmanje 50.000 dinara.

On je “budućeg premijera” Dačića predstavio kao jednog od najpoznatijih političara Srbije u svetu, koji ima velike rezultate, a zatim naveo da je on istovremeno ostao mali i običan čovek koga građani prihvataju jer je uvek radio za interes gradjana Srbije.

Marković je rekao da očekuje odlične rezultate u Vojvodini i Pančevu, te da će oni biti preko 20 posto, a ne kao što neki predviđaju 13-14 posto.

Od zdravstvenih radnika u sali još tokom tribine tražio je da daju svoje podatke kako bi 7. aprila putovali na odmor u Hurgadu, što stranke ove koalicije plaćaju novcem dobijenim na ime dosadašnjih narodnih poslanika.

Okupljeni su se danas sećali i starih izbornih slogana SPS-a iz devedesetih, a skup je počeo i završio se taktovima Marša na Drinu.
MarketingNajnovije vesti