Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pančevo, Čet, 20/07/2017 - 20:57
Vladimir Đoković


Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju DS podseća da je razvojni budžet  onaj koji u svojoj strukturi sadrži između 20 i 25% kapitalnih ulaganja, što je ističe se, bitno za podizanje aktivnosti u gradu.

“Sve drugo, kao što je ovaj budžet nije razvojni, on je tekući i on daje karakteristike komoditeta u trošenju dosta velike sume budžetskih sredstava što karakteriše ovu vlast kao predlagača, koja je odgovorna i koja ne razmišlja na dugoročan način u delu koji se budžetski odnosi na razvoj vitalnih funkcija grada Pančeva, što sve treba da bude u korist građana ovoga Grada. “ – ocenjuje DS.

U gradskom budžetu se našlo i 850 miliona dinara prenetih iz prošle godine pa se DS “zalaže da se koriguju prihodi u smislu smanjenja zahvatanja poreskih prihoda i da se na taj način stvore uslovi da se porezi građana za treći i četvrti kvartal umanje, odnosno da građani budu oslobođeni plaćanja poreza i da se na taj način građani relaksiraju po osnovu gradske politike.”

„Kreditna zaduženja, u principu, trebaju da prate kapitalne investicije. Analizom budžetskih rashoda se da primetiti da tih kapitalnih ulaganja ima u nekoliko pozicija, kao što je kolektor Luka Dunav – Severna industrijska zona od 234 miliona dinara i projekat kišne kanalizacije od 355 miliona dinara. To je skupa oko 10% budžetskog nivoa i to nije dovoljno da bi gradski budžet imao razvojnu karakteristiku“ - navodi se u  saopštenju DS izjava predsednika gradskog odbora Dragoljuba Krstića.
MarketingNajnovije vesti