Odbornik Stamenkovski
Politika

PANČEVO: TRI PITANJA ODBORNIKA STAMENKOVSKOG - gde odoše novci za pančevačku novogodišnju rasvetu je jedno od njih

Izvor: 
013info Pet, 04/02/2022 - 11:20Odbornik sa liste "Pančevci 2020" ili liste "broj četiri" kako je interno zovemo Stefan Stamenkovski, danas je postavio tri odbornička pitanja na sednici Skupštine Pančeva.

Odbornik Stamenkovski upitao je prvo zašto se materijali za sednicu skupštine dostavljaju kasno. Kako je naveo, on je za ovu sednicu skupštine materijal dobio deset minuta posle početka. 

Stamenkovski tvrdi da ovakav način dostavljanja materijala onemogućava kvalitetnu raspravu o temema značajnim za građane Pančeva.

I drugo pitanje koje je ovaj odbornik postavio je vrlo zanimljivo.

Naime, Stamenkovski je upitao gradsku vlast na šta je potrošeno 12,5 miliona dinara namenjenih novogodišnjoj rasveti, a preko javne nabavke.

On se upitao da li je više od 100.000 evra utrošeno na one zastave koje su postavljene u dve ulice?

- Nije da mi imamo nešto protiv zastave, mi se ponosimo njome. Ona je simbol naše države. Naše pitanje je "na šta je potrošen toliki novac", rekao je Stamenkovski.

Treće pitanje odnosilo se na rešenje o prestanku mandata predsedniku i članovima Nadzornog odbora JKP Zelenilo koje je doneto na prošloj sednici pančevačke skupštine.

- Kako je moguće da predlog rešenja dođe na skupštinski red godinu, četiri meseca i sedam dana nakon što je čovek koji je obavljao ovu funkciju preminuo, pitao je Stamenkovski.

On je zaključio da je upitno funkcionisanje NO pod ovim okolnostima.

-  Kakvu je to kontrolu i kakav nadzor vršio ovaj nadzorni odbor u pomenutim okolnostima? Namaće se i pitanje gde je odlazila plata namenjena obavljanju ove funkcije za to vreme, rekao je Stamenkovski.

 

 
MarketingNajnovije vesti