Zoran Ašanin u raspravi sa Tigranom Kišom
Politika

SNS osvojio ČETRDESET PETOG odbornika u Skupštini Pančeva

Pančevo, Pon, 21/11/2016 - 12:04
Vladimir Đoković


Zoran Ašanin izabran na listi SPS-a za odbornika Skupštine Grada Pančeva, promenio je stranačke boje. Kako nam je potvrdio u telefonskom razgovoru, pristupio je Srpskoj naprednoj stranci. 

Ašanin nije bio raspoložen da prokomentariše svoju odluku.

Od aprilskih izbora Ašanin je peti odbornik koji prilazi SNS-u.

Zoran Ašanin je ranije bio direktor JKP „Grejanja" sa kadrovske liste Nove Srbije.

Vladajuća većina u Gradskoj skupštini ubuduće će imati 45 odbornika, među kojima je daleko najviše odbornika koji su članovi SNS-a. Pre Ašanina SNS-u su pristupili Ivica Jovčić, izabran za odbornika kao DS, Vidana Dumitru iz Jedinstvene Srbije sa liste SPS-a, kao i Stanko Bogosavljev i Igor Stavrevski, izabrani u Skupštinu grada kao odbornici Srpske radikalne stranke.

Među pet opozicionih političkih opcija u gradskoj skupštini Pančeva od aprila do danas nije bilo prelazaka u SNS samo iz odborničkih redova LSV i Dosta je bilo.

Tokom rada Skupštine u ovom sazivu opozicija je udruženim zahtevom trećine odbornika uspela da jednom isposluje sazivanje skupštinske sednice. U gradskom parlamentu je ukupno 70 odbornika, a predsednik Skupštine ima obavezu da sednicu Skupštine sazove na zahtev ne manje od trećine odbornika.
MarketingNajnovije vesti