Plivanje

Anja Crevar osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu!

Pančevo, Ned, 10/07/2016 - 18:38
Tanja Marin

Najbolja srpska plivačica Anja Crevar, još jednom je obradovala svoje sunarodnike, pošto je na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj, osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara mešovitim stilom. Do bronzanom odličja mlada Pančevka je došla oborivši po drugi put u dva dana svoj lični i nacionalni apsolutni rekord u ovoj disciplini, pošto je trku završila za 2 minuta, 14 sekundi i 41 stotinkom (prethodni rekord - 2:14,94).

Plivačica ‚‚Dinama" je tokom cele finalne trke imala zaostatak u odnosu na konkurentkinje i nalazila se na pozicijama koje nisu garantovale medalju, ali je uspela da sačuva snagu i da prestigne do tada trećeplasiranu Širli Dumel iz Francuske. Zlatnu medalju je osvojila Italijanka Ilarija Kusinato (2:13,03), dok je srebro osvojila njena sunarodnica Sara Frančeski (2:13,98).

Na Evropskom prvenstvu u mađarskom gradu Hodmezovašarhelj srpska olimpijka je osvojila i zlatnu medalju u disciplini 400 metara mešovitim stilom, takođe oborivši apsolutni državni rekord. Anja Crevar je sjajnim rezultatima i odliučnom formom nastavila da pomera sopstvene granice, ali i granice srpskog pliVanja. Medalje i rekordi pokazuju da je šesnaestogodišnja Pančevka u prethodnom periodu vredno i kvalitetno radila sa svojim trenerom, Markom Spasovim i da od njih možemo da očekujemo još bolja vremena za mesec dana, kada počinju Olimpijske igre u Rio de Ženeiru. 

T. M.Marketing

Najnovije vesti