Sport

Borković počinje trku sa 14. mesta: U svakoj krivini blokira mi se točak

Izvor: 
Tanjug Sub, 07/10/2017 - 17:39

Naš automobilista Dušan Borković sa 14. mesta krenuće sa takmičenjem u pretposlednjem, devetom vikend TCR Svetskog šampionata na stazi u kineskom Žeđijangu.

 

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR sa brojem 62 NIS Petol tima imao je 15. vreme u subotnjim kvalifikacijama, ali startovaće sa jednog mesta iznad s obzirom na to da je drugoplasirani u generalnom plasmanu, Atila Taši, menjao motor i krenuće sa začelja.

 

Ipak, po plasmanu Pančevac je 12. jer se vozači Hjundaija ne boduju, pa je na samo dva mesta od novih bodova u šampoionatu.

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali se suočavam sa velikim problemima na stazi. U svakoj krivini blokira mi točak što me znatno usporava i otežava kontrolu automobila. S balastom od 10 kilograma izgubio sam dragoceno vreme što me je i onemogućilo da uđem u prvih 10 i startujem na drugoj trci sa čelne pozicije. Nadam se da ću ostvariti bolji rezultat na trkama, imam obavezu da dam svoj maksimum zbog navijača, prijatelja i sponzora koji su uz mene tokom čitave sezone", rekao je Borković.

Prva trka vozi se u nedelju od 8:30 po srednjeeevropskom vremenu, a druga od 10:05.

Borković trenutno zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova.


MarketingNajnovije vesti