Dinamovci sede na travi
Sport

Gradonačelnik Pančeva o problemima u Dinamu, Đilasu i prijateljima kluba: Grad će se uključiti u rešavanje problema FK Dinamo

Izvor: 
RTVPa/013info Pon, 12/04/2021 - 19:07


Gradonačelnik Pančeva danas je dao izjavu za RTV Pančevo u kojoj se osvrnuo na situaciju u FK Dinamo 1945 i pisanje medija o tom slučaju. Podsećanja radi, FK Dinamo je u teškoj finansijskoj situaciji, o čemu više možete pročitati ovde.

- Tabloidni portal pod dirigentskom palicom tajkuna Dragana Đilasa u veoma tendencioznom tekstu izneo je niz neistina na račun gradske vlasti i odnosa prema sportu. Manipulisanjem trenerom i igračima kluba, i pre svega    decom koja su članovi kluba koji se zove “Dinamo 1945″ i koji sa starim Dinamom, koji jeste bio simbol Pančeva, jedinu vezu ima zbog sličnog imena i grba, pokušavaju da skrenu pažnju sa nestručnog rukovođenja klubom i da sve probleme koje klub, igrači i stručni štab imaju prebace na Grad Pančevo”, istakao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović u izjavi za RTV Pančevo.

Kako nije precizitano, možemo samo da nagađamo da se radi o tekstu objavljenom na portalu direktno.rs.

Stevanović je skrenuo pažnju i da izbor rukovodstva kluba nije u nadležnosti grada.

-  Dug FK “Dinamo 1945” je višemilionski. Da li je za  taj dug  kriva Srpska napredna stranka, predsednik Aleksandar Vučić ili grad Pančevo? Naravno da nisu, rekao je Stevanović.

Kako prenosi RTV Pa on je poručio da će, dok god je on gradonačelnik, svi sportski objekti imati istu namenu koju imaju i danas i da će kao odgovorna vlast, što su do sada i pokazali, nastaviti da unapređuju i grade sportsku infrastrukturu kako bi svi Pančevci mogli da se bave sportom. “I na taj način stvaramo nove šampione jer je grad Pančevo grad sporta”.

Stevanović je objasnio da iz svih navedenih činjenica da će se Grad, iako ne postoji nikakva zakonska obaveza i iako nije dobio nijedan zvaničan zahtev od bilo koga iz FK “Dinamo 1945”, uključiti u rešavanje problema, i dodao da će se problem snabdevanjem strujom rešiti u najkraćem mogućem roku, jer nisu krivi ni deca a ni drugi korisnici Gradskog stadiona za ovu situaciju.

Ujedno je postavio pitanje: Da li su možda upravo “prijatelji fudbala” bacili oko na ovaj atraktivan komad zemlje, pa kada su shvatili da je to neizvodljivo na ovaj način, manipulišući i decom Dinama, pokušavaju da blate i Grad i državu i ljude koji požrtvovano svaki dan rade na tome da kao društvo i država napredujemo na svim poljima, da se razvijamo, ekonomski osnažujemo?

Nije poznato da li se gradonačelnik osvrnuo i na primedbe džudista o transparentnosti finansiranja sporta u gradu.

Portal 013info je povodom stanja u FK Dinamo 1945 prošle nedelje u više navrata pokušao da kontaktira sa predsednikom Sportskog saveza Pančeva Slobodanom Bitevićem, ali on na naše pozive nije odgovarao. Tačnije odgovorio je prvi put, rekao da je na treningu i da će nam odgovoriti kasnije. Kasnije se nije javljao.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti