Veslački savez Srbije
Svetsko prvenstvo u veslanju

Miloš Stanojević 6. na Svetskom prvenstvu

Pančevo, Sub, 27/08/2016 - 13:15
Tanja Marin


Veslać „Tamiša", Miloš Stanojević, zauzeo je 6. mesto u finalu skifa za lake veslače na Svetskom prvenstvu u neolimpijskim disciplinama, koje se održava od 21. do 28. avgusta u Roterdamu. Stanojević nije uspeo da odbrani bronzanu medalju sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, pošto je u teškim vremenskim uslovima zauzeo poslednje mesto u finalu. 

Miloš je trku u vetrovitim uslovima počeo relativno dobro i do polovine trke zauzimao četvrtu poziciju, ali su mu vodeći veslači već dosta odmakli. Na prolazu na 1500 metara bio je na petom mestu i imao je zaostatak od 9 sekundi za prvoplasiranim čamcem Irske. Do kraja trke nije uspeo da zadrži snagu i isti ritam, pa ga je u samom finišu prestigao Nemac Konstantin Štajnhubel. Kroz cilj je prošao posle 7 minuta, 49 sekundi i tri stotinke

Koliko su teški uslovi bili govori i činjenica da je višestruki prvak Srbije u finalu veslao više od minut sporije od svog najboljeg vremena, koje je ostvario u polufinalnoj trci – 6:54,15.

Titulu svetskog prvaka osvojio je Irac Pol O'Donovan (7:32,840), vicešampion je Mađar Peter Galamboš (7:36,950), dok je bronzano odličje pripalo Slovaku Lukašu Babacu (7:38,890).

T. M. 
MarketingNajnovije vesti