AK Dinamo Foto: AK Dinamo
Sport

Šest medalja za atletičare pančevačkog Dinama

Izvor: 
F. V. Uto, 28/08/2018 - 15:16

 

U nedelju 26.avgusta u Sremskoj Mitrovici održan je 7. po redu „ letnji medjunarodni Atletski miting prijateljstva“ na kome su atletičari pančevačkog Dinama osvojilli šest medalja.

Najistaknutije rezultate postigli su Ksenija Mrkela u disciplini 200 m za devojčiće rođene 2010. godine gde je osvojila zlatnu medalju. U kategoriji devojaka rođenih 2008. Miljana Todorović nastupala je na 300 m gde se takođe okitila najsjajnijim odličijem . U trci na 600 m za mlađe pionirke (uzrast 2005/06) Marija Mrkela je kroz cilj prošla kao drugoplasirana.

U kategoriji starijih pionira (2003/04) Aleksa Živanov nastupio je u disciplinama bacanja koplja i bacanja kugle. U bacanju koplja domogao se srebrne medalje.

Ognjen Topić učestvovao je u trci na 800 m u kategoriji mlađih pionira gde je osvojio drugo mesto. U istoj disiplini u konkurenciji starijih pionira Strahinja Stević osvojio je bronzanu medalju.

Atletski klub Dinamo, prema zvaničnim statističkim podacima, trenutno se nalazi među prvih 10 klubova po uspešnosti. Naredno važno takmičenje koje sleduje takmičarima Dinama je ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke koje se održava predstojećeg vikenda u Novom Sadu.

 
MarketingNajnovije vesti