AK ‚‚Dinamo"
Atletika

Sjajni rezultati atletičara pančevačkog „Dinama" na nekoliko velikih takmičenja

Pančevo, Uto, 20/09/2016 - 15:57
Tanja Marin

Na stadionu Vojne akademije održano je Otvoreno prvenstvo Beograda za seniore, koje je jedno od poslednjih takmičenja u toj konurenciji u ovoj godini. Atletičarka „Dinama", Zorana Barjaktarović, nastupila je na ovom takmičenju u trci na 100 metara i ubedljivo osvojila prvo mesto sa vremenom 12,31 s. Ovom pobedom ona po ko zna koji put završava celu atletsku sezonu bez poraza u svojoj disciplini na domaćim takmičenjima. 

Poslednje ovogodišnje takmičenje na stazi za mlađe juniore održano je na atletskom stadionu na  Vojnoj akademiji u Beogradu, Finale Kupa Srbije. Najveći uspeh, među atletičarima „Dinama" na ovom takmičenju postigao je Ivan Božanić koji je ostvario pobedu u trci na 400 m. Švedska štafeta 100m-200m-300m-400m, inače zaštitni znak AK „Dinamo", ovog puta je osvojila srebrnu medalju. Bili su najveći favoriti za zlatnu medalju, ali su na samom takmičenju napravili tehničku grešku u izmeni, koja ih je skupo koštala, pa su morali da se zadovolje srebrnom medaljom. Štafetu je činio sledeći sastav: Stefan Mihajlov, Lazar Konstantinović, Nikola Radovanović i Ivan Božanić.

Proteklog vikenda u Beogradu su održane kvalifikacije za pionirski Kup Srbije, na kojem su takmičari „Dinama" ostvarili dosta zapaženih rezultata.  Na finalno takmičenje koje će biti održano u Kragujevcu početkom oktobra plasirali su se sledeći takmičari: Stefan Mihajlov u trci na 60m i 100m, Nikola Radovanović u trci na 60m, 100m i 300m, Sava Brankov u bacanju kugle i Aleksa Živanov u skoku u dalj, Stefana Stoilković na 600m i Miona Brkić na 1500m.

U finale su se plasirale i obe muške štafete 4x100m i 4x300m.

Novi Sad je 15. septembra bio domaćin tradicionalnog atletskog mitinga „Novi Sad Open 2016" – miting na kojem uglavnom nastupaju atletičari mlađih uzrastnih kategorija. Atletski klub „Dinamo" je na samom takmičenju nastupio sa velikim brojem svojih takmičara, kao i sa članovima škole atletike. Oni su osvojili ukupno šest medalja. Aleksa Živanov je pobedio u skoku u dalj, Sava Brankov je bio drugi u bacanju kugle, Nikola Radovanović je bio drugi u trci na 300m, dok je u istoj trci Uroš Jovanovski bio treći. Drugo mesto zauzeo je i Petar Ivačković na 1000m. Pionirska štafeta 4x100m osvojila je srebrnu medalju

 

 

 Marketing

Najnovije vesti