Novak Đoković i Japanac printscreen Instagram
Sport

Upoznajte Japanca koji je zbog Novaka Đokovića došao u Pančevo (VIDEO)

Izvor: 
B92 Pet, 04/10/2019 - 17:00

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, podelio je na zvaničnom Instagram profilu priču od Joriju Jošidi – Japancu koji je četiri godine živeo u Srbiji. Jošida je inspirisan Novakovom 2011. godinom pitao oca da li može da ide da živi u Srbiji i nakon što je dobio blagoslav uputio se u Pančevo.

Ovaj Japanac želeo je da bude neki novi Novak Đoković i zbog toga je došao u Srbiju kako bi upoznao najboljeg igrača sveta.

To nije uspeo u našoj zemlji, ali zato jeste u Japanu. Opširnije o ovom fantastičnom momku pročitajte u Đokovićevom komentaru:

"Ovaj momak me je totalno oduševio. Inspirisan mojom sezonom 2011 godine, pitao je oca da li može da ide da živi u Srbiju. Otac ga je pitao da mu pokaže strast. Ovaj mu je to pokazao i dobio dozvolu. 4 godine je živeo u Pančevu, igrao tenis, učio srpski i nadao se da može da me upozna i odigra jedanput tenis sa mnom. To se nije dogodilo za vreme njegovog boravka u Srbiji ali jeste ovde u Japanu. Privukao mi je pažnju njegov snimak koji mi je pokazao njego prijatelj pre nekoliko dana ovde u Tokiju. Na snimku je pričao srpski i molio me da odigramo tenis jednom jer ima veliku želju da igra na Grend Slemu. Pozvao sam ga da pogleda moj meč i da posle meča igramo tenis. Upoznao sam mnogo ljudi putujući po svetu ali ne znam da li sam ikada upoznao nekog ovako strastvenog tenisera sa toliko entuzijazma. Ulepšao mi je dan i učinio da doživim jedinstveno iskustvo koje mi je ispunilo srce radošću i srećom. Jako sam se zabavio i uživao. On priča srpski odlično i vrlo je duhovit. Ovo iskustvo me ne podsetilo koliko treba da budem svakodnevno zahvalan na mogućnosti da tako pozitivno utičem na živote mnogih ljudi. Blagosloven sam i počastvovan".
MarketingNajnovije vesti