Ministarstvo odbrane
Srbija

Saopštenje Ministarstva odbrane povodom teksta o raspisivanju tendera

Izvor: 
013info Ned, 29/03/2020 - 14:10

Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, u okviru svojih funkcionalnih nadležnosti, već više od deset godina pribavlja uslugu media monitoringa koji sadrži standardne zahteve - pres-kliping, elektronski kliping, veb-kliping, prenos medijskih objava, naslovne strane štampanih medija, alarm-kliping i eksponiranost ministra odbrane na mesečnom nivou u medijima. 

Ove usluge pribavljaju se na godišnjem nivou, obnavljaju se redovno i transparentno i nisu ni u kakvoj vezi personalno, sa ličnošću koja obavlja dužnost ministra odbrane. Ekponiranost ministra odbrane jedan je od pokazatelja kojima Uprava za odnose sa javnošću meri medijsku prisutnost aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u javnosti. 

Navedena nabavka uvrštena je u Godišnji plan javnih nabavki Ministarstva odbrane za 2020. godinu koji je donet početkom godine, a njeno pokretanje planirano je za mart mesec. Kako su u uslovima vanrednog stanja sve organizacijske celine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obavezne da realizuju svoje redovne i planske zadatke kao i dodatne zadatke proistekle iz odluke o uvođenju vanrednog stanja Uprava za odnose sa javnošću je u skladu sa zakonom i svojim funkcionalnim nadleznostima pokrenula ovu nabavku.

To je jedan od načina sagledavanja i unapređenja rada Uprave za odnose sa javnošću, a opravdanost takve aktivnosti potvrđuje podatak da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije institucija u koju građani Srbije imaju najviše poverenje. 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin niti je tražio navedenu nabavku niti ona ima bilo kakve veze sa ličnim rejtingom osobe koja obavlja javnu funkciju, već se odnosi na rejting ministra odbrane ko god da obavlja ministarsku funkciju i samo je jedan od pokazatelja ukupne medijske eksponiranosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Potsećamo javnost da su nas neke redakcije napadale i prethodnih godina za istu stvar bez obzira sto sva ostala ministarstva u Vladi imaju iste nabavke pa je interesantno da im je zanimljivo samo Ministarstvo odbrane.

 

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću

Pukovnik

Mihailo Zogović
MarketingNajnovije vesti