Foto: pixabay
Srbija

Zbog ubistva Dragoslava Ognjanovića advokati obustavljaju rad

Pančevo, Ned, 29/07/2018 - 11:57
Vladimir Đoković


 

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je u subotu uveče u Beogradu. Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda saopštavaju da će upotrebiti sve svoje resurse i izvršiti najveći pritisak na nadležne državne organe kako bi počinioci ovog zločina bili pronađeni u najkraćem roku.

“Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu delatnost. Ovo ubistvo je samo poslednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvetljen. Zbog toga Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda obaveštavaju javnost da će od ponedeljka 30.07.2018. stupiti u potpunu obustavu rada, kako bi poslali jasnu poruku jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti.” – saopštenje je ove dve advokatske komore.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda najenergičnije zahtevaju od svih nadležnih državnih organa da momenatalno stave u funkciju sve raspoložive kapacitete, jer je od suštinske važnosti u ovakvim slučajevima odgovarajuća reakcija tužilaštva i policije u prvih nekoliko dana.

“Predstavnici advokature će bez odlaganja zatražiti hitne sastanke sa Ministrom unutrašnjih poslova i Ministrom pravde kako bi se sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature u cilju brzog pronalaženja počinilaca čime bi se poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno.” – piše u saopštenju advokatskih komora Srbije i Beograda.

Ovom protestu, kako saznajemo, pridružila se i Advokatska komora Vojvodine.
MarketingNajnovije vesti