U Pančevu obeležen Dan društvenih igara

Izvor: 
Jovana Jankov Ned, 01/05/2016 - 21:04
PANČEVO - Međunarodni dan društvenih igara 30.aprila obeležen je i u Pančevu, u Klubu ljubitelja igara i fantastike „D20".
Ovaj dan Klub zvanično obeležava od prošle godine.
 
Mladi Pančevci koji su odlučili da subotu veče provedu na ovom mestu imali su priliku da uživaju u mnogobrojnim  društvenim igrama (Splendor, Carcassonne, Citadels, Kubura, Love letter),  koje su u ovom klubu na raspolaganju svakoga dana, kao i u igrama koje su gosti sami donosili.
Događaj su upotpunila i gostovanja Regionalnog volonterskog centra i Crvenog krsta koji su promovisali svoje programe, dok su Moondust Accessories i Melian - handmade jewelry izlagali nakit.
 
Dušan Kocoljevac, jedan od osnivača kluba, rekao je za 013info kako je reakcija Pančevaca na postojanje ovakvog mesta iznad njihovih očekivanja.
"Kad smo pre godinu dana otvarali prostor mislili smo da ćemo sedeti sami, ali ispostavilo se da svakog dana bar petnaest ljudi prođe kroz klub, tako da uvek imamo sa kim da se igramo", dodao je Dušan. Prema njegovim rečima od svih igara, među Pančevcima najpopularnija je "Naseljenici ostrva Katan" koja se i ovoga puta igrala, i to je jedina igra koje nema dovoljno u klubu.
 

Jovana JankovMarketing

Najnovije vesti