Hronika

Tužilaštvo u Pančevu razmatra krivičnu prijavu zbog zlostavljanja pasa

Pančevo, Pon, 12/09/2016 - 16:48
Vladimir Đoković

PANČEVO, 12. septembar – Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu razmatra krivičnu prijavu protiv D. D. (rođenog 1948) iz Pančeva osumnjičenog da je izvršio krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja – potvrdila je portparol tužilaštva, Jelena Samuilov. 

Radi se o događaju od 18. avgusta od kada je D.D., pod sumnjom da je na lokaciji Hipodrom zlostavljao pet pasa. Pošto su zlosrećni psi doneti u prihvatilište Zoohigijene u ulici Vlasinskoj, jedan je zbog težine zadobijenih povreda morao biti uspavan.

Protiv D.D. tužilaštvo vodi redovan postupak, a zaprećena kazna je novčana ili zatvorska do 3 godine.

Podsetimo Udruženje Ekolibrijum upozorilo je istog dana na ovaj događaj i da su prebijeni psi pronađeni na Kotežu 2 pa doneti u Zoohigijenu.

Policija je ubrzo obavila informativni razgovor sa osumnjičenim.

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove