Foto: Youtube
Društvo

Animirani film o razmeni podataka iz službenih evidencija (VIDEO)

Izvor: 
Tanjug Čet, 21/07/2016 - 14:07

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je izrađen kratak animirani film o novom načinu rada javne uprave u Srbiji u cilju informisanja, ali i motivisanja građana da se aktivno uključe u praćenje primene Zakona o opštem upravnom postupku (ZUP).

Film "Dobra uprava" je dostupan na sajtu www.mduls.gov.rs, kao i Jutjub kanalu na linku.

Animirani film izrađen je kako bi na zanimljiv, ilustrativan i razumljiv način informisao javnost u Srbiji o promenama koje donosi ZUP i primeni odredbi o razmeni podataka iz službenih evidencija između organa, a koja je 8. juna stupila na snagu.

Reforma javne uprave predstavlja složen, sistemski proces koji se tiče svih fizičkih i pravnih lica u Srbiji, transformacija javne uprave u servis građana i privrede treba da omogući brzo, efikasno, transparentno, odgovorno i ekonomično postupanje organa uprave prema građanima i privrednim subjektima, a donošenjem ZUP-a uspostavljen je sistemski zakonodavni okvir za taj preobražaj, piše u saopštenju.

Aktivnim praćenjem rada javne uprave od lokalnog do republičkog nivoa građani i građanke pružiće podršku javnoj upravi u unapređenju njenog rada kako bi 1. juna 2017. godine bila spremna za punu primenu Zakona o opštem upravnom postupku.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave smatra da bez aktivnog uključivanja građana u nadzor nad primenom javnih politika i bez aktivnog komuniciranja građana i institucija veliki proces reforme državne administracije nije moguć.Marketing

Najnovije vesti