Društvo

PANČEVO: Suspendovan protest zaposlenih u ATP-u, počinje izjašnjavanje o socijalnom programu

Izvor: 
013info Pon, 18/11/2019 - 14:48

Najavljenog protesta zaposlenih u Autotransportnom preduzeću Pančevo neće biti, a u naredna tri dana će u ovom preduzeću biti sprovedena anketa o tome ko želi da ga napusti uz otpremninu, potvrdili su danas predstavnici reprezentativnih sindikata ATP-a.

Zaposleni će se od utorka do četvrtka izjašnjavati o socijalnom programu, odnosno odgovarati na pitanje da li žele da napuste firmu uz otpremninu. Detalje u vezi sa visinom otpremnine i drugim uslovima raskidanja radnog odnosa radnicima je na današnjem sastanku objasnio direktor ATP-a Bojan Bojić, potvrđeno je iz redova sindikata.

Ti uslovi će biti navedeni i na anketnom listiću koji će svaki zaposleni dobiti, kao i upozorenje da niko od radnika koji napuste firmu neće moći da se zaposli u budućem preduzeću. Oni koji odluče da ostanu u radnom odnosu će nakon gašenja ATP-a preći u novo prevozničko preduzeće koje će Grad osnovati s privatnim partnerima.

Prema važećem socijalnom programu od oko 300 stalno zaposlenih radnika njih 123 predstavljaju tehnološki višak. Tim dokumentom planirano je da svi vozači ostanu u radnom odnosu i budu preuzeti od novog preduzeća, ali su oni bili nezadovoljni time, pa su najavili proteste. Vozači su zahtevali da i oni dobiju otpremnine, a većina ih planira da potom novi posao potraži u inostranstvu.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je za TV Vojvodine da odgovor u anketi neće biti konačan, jer će i oni koji se budu izjasnili za napuštanje ATP-a moći da se predomisle u narednih mesec dana. Pavlov je dodao kako će nova prevoznička firma „morati da se snalazi“ za radnike ukoliko se obistine tvrdnje sindikalista da je 90 procenata zaposlenih zainteresovano da napusti ATP.
MarketingNajnovije vesti