Slobodan Marin printscreen
Društvo

Slobodan Marin, Pančevac koji je osvetlio Nijagarine vodopade u bojama srpske trobojke

Izvor: 
RTS (Goran Jovičić) Pet, 21/01/2022 - 17:45


Slobodan Marin iz Pančeva, koji tri decenije živi i radi u Torontu, postao je poznat prošle godine kada je za Dan državnosti Srbije osvetlio Nijagarine vodopade bojama srpske trobojke. Namerava da ove godine još lepše obeleži 15. februar.

Slobodan Marin, kao vrhunski majstor za rasvetu, već godinama dizajnira svetla na Nijagarinim vodopadima i daje veliki doprinos da oni izgledaju još lepše. Ovaj posao mu mnogo znači, ali najponosniji je bio prošle godine kada ga je naša ambasada u Kanadi angažovala da na trenutak vodopade pretvori u srpsku trobojku.

„Sam taj proces programiranja svetla zahteva iskustvo i veliki rad. Osećao sam se ponosno i zato sam se na taj dan lepo obukao u bojama naše države. Označiti taj datum na Nijagarinim vodopadima koji su svetski poznati je velika stvar i svakako mnogo znači, posebno meni i zbog toga sam ponosan i pamtiću to do kraja života“, priznaje Slobodan.

Ovaj događaj je video ceo svet, a najponosnija je svakako bila majka Radmila koja je sve to gledala kod kuće u Pančevu.

„Kad sam ga videla, a on samo što ne poleti iz njegovog studija. Toliko je bio srećan kad je puštao himnu. Oglasili smo odmah da je to naš Boban uradio i da se naša trobojka vije na Nijagari i veoma smo ponosni“, kaže Radmila Marin.

Slobodan ima svoju privatnu firmu i profesionalno programira i dizajnira rasvetu za filmsku i muzičku produkciju u Kanadi i Americi. Veoma je uspešan, a želja mu je da 15. februar ove godine još lepše obeleži, i da se na poseban način prikaže i Nikola Tesla čiji se spomenik nalazi pored Nijagarinih vodopada, piše RTS.
MarketingNajnovije vesti