Hronika

U pančevačkoj luci s brodova kradu rezervne delove, a u Kovinu otkriveni krijumčari nafte

Izvor: 
RTS Pon, 19/08/2019 - 14:19

Govoreći o krijumčarenju nafte u Jutarnjem programu RTS-a šef rečne ekipe Uprave carina Veljko Kondić rekao je da su nedavno u u Kovinu otkrivena kombija koji su prevozili dve tone krijumčarenog dizel goriva, a da se u pančevačkoj luci, kao i u lukama u Novom Sadu i Smederevu sa brodova kradu rezervni delovi.

"U poslednje vreme izražene su pljačke u smislu penjanja na brodove i uzimanja rezervnih delova. To se radi na brodovima koji na sidrištu čekaju utovar ili istovar. Veoma je zastupljeno u lukama u Novom Sadu, Pančevu i Smederevu", rekao je Veljko Kondić.

Kondić je rekao da brodovi ne mogu da imaju nekakve straže jer su troškovi veliki, pa je otvorena mogućnost za krađu. Naglasio je i da policija deluje u skladu sa svojim mogućnostima.

U kombijima koji su otkriveni u Kovinu, a prevozili su dve tone nemarkiranog dizel goriva je pronađena i prateća oprema koja je neophodna za pretakanje nafte, kao što su različite pumpe i dugačka gumena creva. 

"Došli smo do informacije da će određeni brod u tom području, kada stigne izvršiti preprodaju goriva nekim ljudima koji se bave time i da će to gorivo završiti na kopnu. Sa policijom smo napravili plan koji je dao rezultate i uhvaćena su dva kombija sa dve tone i pratećom opremom", rekao je Kondić.

Oko 255 tona krijumčarene nafte zaplenjeno je prošle godine, a samo u jednom teretnom brodu, policija je pre nekoliko dana u blizini Pupinovog mosta otkrila 220 tona nafte. 

 

Ceo tekst možete pročitati na sajtu RTS-a.

 
MarketingNajnovije vesti