Lepa ideja gradske vlasti

Rotar: Dogodine vaučeri za kulturu punoletnim Pančevkama i Pančevcima

Pančevo, Pon, 10/10/2016 - 11:59
Vladimir Đoković

Momci i devojke, Pančevci, koji u 2017. godini pune 18 godina verovatno će biti u prilici da za kulturne događaje, umesto da vade novac iz džepa, pokažu gradski vaučer.

Ideja je da grad ljudima koji stupaju u punoletstvo omogući besplatan ulazak na događaje koje organizuju gradske ustanove kulture. To je i način da afirmišemo ustanove i kulturne sadržaje, ali i da mladima omogućimo da vide kulturne događaje u našem gradu koji su visokog standarda. – ističe član gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar.

Besplatan ulaz po preuzetom vaučeru ostvarivao bi se na programe Kulturnog centra, Narodnog muzeja, Doma omladine, Gradske biblioteke, kao i domova kulture po naseljenim mestima.

U postupku smo pribavljanja podataka od škola o broju učenika koji pune 18 godina. Korisnici vaučera biće svi koji postaju punoletni bez obzira na uspeh u školi, idu li uopšte u školu ili ne. Uslov je da žive u Pančevu i da pune 18 godina. – objašnjava Rotar.

Očekivanja su da će korisnika vaučera biti oko 1.500 i da bi čitav trošak gradskog budžeta, ako vaučer bude 3.000 dinara, mogao biti oko 4,5 miliona dinara.

Ideja je da mlade ljude upoznamo sa istorijom grada i znamenitim ličnostima koje su Pančevci koji su ovde živeli ili ostavili traga. Ustanove kulture će voditi evidenciju o iskorišćenosti vaučera na njihovim programima. A zatim će gradski budžet kvartalno pokrivati te troškove. – najavljuje Nemanja Rotar.


MarketingNajnovije vesti