Utorak, 1. Decembar 2015 - 19:00

Promocija knjige ‚‚Maslina" Marije Belić Bibin i izložba slika Snežane Aleksić

U utorak u 19 časova u Galeriji Bate Mihajlovića biće predstavljena knjiga ‚‚Maslina" autorke Marije Belić Bibin uz izložbu slika koje je, inspirisana romanom naslikala Snežana Aleksić. 

Kako navodi autorka ovaj roman predstavlja ljubav, misteriju i rizik, Adama i Evu u 21. veku, kao i duhove, snove, porodične odnose i nezavršenu ljubav iz prošlog života. Ljubavnu priču ispričanu u knjizi i oslikanu na platnu. Ona dodaje da je knjiga ‚‚Maslina" inspirisana muzikom, psihologijom novog doba i krizama identiteta kroz koje svako od nas porolazi.

 
 - ‚‚Maslina" govori o buđenju svesti Adama i Eve kroz idealizaciju ljubavi između muškarca i žene. Da li je ona stvarnost ili samo fantazija? Priča o svetski poznatom muzičaru i sasvim nepoznatoj slikarki iz male sredine i njihovoj mističnoj povezanosti koja se manifestuje kroz inspiraciju i umetnost. Da li je to sve? Da li je tu kraj? Koja je svrha? Može li se čovek suočiti sa sopstvenim strahovima, razočarenjima i nastaviti da živi još kvalitetniji život? Roman ‚‚Maslina" je ljubavna priča koja se suštinski bavi upoznavanjem sopstvenog bića, buđenja svesti i spoznavanjem Boga, naših odnosa koje gradimo sa porodicom, prijateljima, ljudima koje poznajemo ili nikada u životu nismo sreli. 

 

Učesnice promocije: Marija Belić-Bibin, Snežana Aleksić i Ivanka Solomunović, urednica kulturne redakcije RTV Pančevo  

Žarka Zrenjanina 4
26000 Pančevo
Serbia
Utorak, 1. Decembar 2015 - 19:00