Grana pala na korzou, Pančevo, sneg
Društvo

KOMUNALNA INSPEKCIJA PANČEVO: Grad funkcioniše – očistite trotoare

Pančevo, Uto, 18/12/2018 - 00:58
Vladimir Đoković

Komunalni inspektori su od ponedeljka ujtru na terenu i kontrolišu da li su trotoari očišćeni. One koji nisu očistili trotoar ispred svog objekta upozoravaju na tu obavezu a u naknadnoj proveri prema potrebi izdavaće i naloge.

Kako objašnjava zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove Slobodan Kundaković tokom vikenda građani su najčešće prijavljivali pad grana pod teretom snega. On objašnjava da su ekipe “Zelenila” već tri dana u poslu saniranja tog problema.

Inače pančevačku zimsku službu obavlja preduzeće “Sremput”. Trenutno je na snazi 4. stepen dežurstva. Sa ukupno 5 kamiona sa raonicima koji istovremeno i bacaju so.  Od toga, objašnjava Kundaković, tri su dežurna po selima a dva po gradskim ulicama Pančeva.

- U Pančevu su prvo očišćenje ulice prvog prioriteta a to su one gde su linije gradskog prevoza. Zatim je urađen i drugi prioritet a sada se po potrebi rade sva tri prioriteta. Po selima prvi prioritet su opštinski putevi a ostale ulice su u nadležnosti tamošnjih javnih komunalnih preduzeća. Tokom vikenda imali smo dežurnog komunalnog inspektora koji je u subotu radio sa paukom JKP “Higijene”. A kontrolisano je i čišćenje prioritetnih delova javnih površina što je u nadležnosti komunalnih preduzeća, objašnjava Kundaković.

Građani su se inspekciji obraćali i zbog parking mesta koja nisu očišćena. Inspekcija je to proveravala ali se ispostavilo da su mesta koja su bila bez automobile i očišćena.

Kundaković napominje da je poznato da posipanje soli po putevima ima smisla ako je temperature vazduha do pet ispod nule. Da bi se skratio put reagovanja on apeluje na građane da u slučaju problema i primedbi direktno kontaktiraju zimsku službu preko broja telefona 0606439662.

 Marketing

Najnovije vesti