Foto: Youtube screenshot
Kultura

Kako smo vanzemaljcima prodali Novu godinu (VIDEO)

Pančevo, Sub, 31/12/2016 - 13:43
Mirjana Marić Veličković

Kratak film Pančevca Luke Ivanovića "Kako smo vanzemaljcima prodali Novu godinu" prikazan je danas, 31. decembra na prvom programu RTS-a . 

U okviru novogodišnje specijal emisije Provetravanje, prikazano je četiri filma, koja su napravili najbolji autori koji su učestvovali na konkursu RTS-a, pod nazivom "Afirmiši se". Lika Ivanović je na ovom konkursu predstavio film "Putnik". 

Dobio sam poziv od urednice emisije Provetravanje Blaženske Bjelić da snimim film na ovu temu. Scnerio je napisan za jedan dan, a film snimljen za dva dana. Najviše vremena nam je oduzela montaža, zbog zahtevnih vizuelnih efekata. Tako da je sve bilo kompletno gotovo za dve nedelje, rekao je Luka Ivanović.

Scenario za ovaj film je zajedno sa Lukom radio Branislav Černjev (17) iz Pančeva koji je trenutno student prve godine dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti. Branislav je pre dve godine objavio svoju prvu knjigu "Kad se digne zavesa".
 


Najnovije vesti

Kultura

PANČEVO: Odabrani autori Rukopisa 40

Na konkurs za Rukopise 40 – Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije (izdavač: Dom omladine Pančevo), ove godine radove je poslalo 395 autora sa ex-JU prostora, a petočlani