Foto: Youtube screenshot
Kultura

Kako smo vanzemaljcima prodali Novu godinu (VIDEO)

Pančevo, Sub, 31/12/2016 - 13:43
Mirjana Marić Veličković

Kratak film Pančevca Luke Ivanovića "Kako smo vanzemaljcima prodali Novu godinu" prikazan je danas, 31. decembra na prvom programu RTS-a . 

U okviru novogodišnje specijal emisije Provetravanje, prikazano je četiri filma, koja su napravili najbolji autori koji su učestvovali na konkursu RTS-a, pod nazivom "Afirmiši se". Lika Ivanović je na ovom konkursu predstavio film "Putnik". 

Dobio sam poziv od urednice emisije Provetravanje Blaženske Bjelić da snimim film na ovu temu. Scnerio je napisan za jedan dan, a film snimljen za dva dana. Najviše vremena nam je oduzela montaža, zbog zahtevnih vizuelnih efekata. Tako da je sve bilo kompletno gotovo za dve nedelje, rekao je Luka Ivanović.

Scenario za ovaj film je zajedno sa Lukom radio Branislav Černjev (17) iz Pančeva koji je trenutno student prve godine dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti. Branislav je pre dve godine objavio svoju prvu knjigu "Kad se digne zavesa".
 


Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.