Foto: AK Dinamo
Sport

Zlato za Mionu, četiri medalje za atletičare pančevačkog Dinama na Prvenstvu Srbije.

Pančevo, Pon, 18/06/2018 - 11:02
Aleksandar Stojković

Miona Brkić, članica Atletskog kluba „Dinamo" iz Pančeva, osvojila je zlatnu medalju u trci na 5000 m na Prvenstvu Srbije za starije juniore koje je održano proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici. Miona je ovu deonicu pretrčala za 20 minuta i 32 sekunde.

Po rečima Ljupča Cvetkoskog, trenera AK Dinamo, ovo je Mioni najveći uspeh u karijeri.

- Dugoprugaška sekcija našeg kluba je dobila jop jednu izvrsnu atletičarku od koje se, u narednom periodu, očekuju još bolji rezultati, rekao je Cvetkoski.

Na istom takmičenju, štafeta Dinama, u sastavu Živanov-Božanić-Mitrić-Mihajlov, u trci na 4x100 metara je bila druga, Stefan Mihajlov je osvojio treće mesto u trci na 100 metara, baš kao i Ivan Božanić na 200 metara.

- Stefan Mihajlov je ponovo blistao u trci na 100m. U finale se plasirao kao najbolji takmičar po grupama. U finalu mu se desila jedna nezgoda. Pošto je kiša neprestalno padala papučice na startnom bloku su bile klizave te je na samom startu Stefan malo proklizao ali je ipak došao do bronzane medalje. Izuzetna trka i sjajan nastup, prokomentarisao je nastup Mihajlova Cvetkosi.

Ivan Božanić je 200 metara pretrčao za 22,86 sekundi.

- Fantastičan rezultat po izuzetno hladnom vremenu. Mene je najmanje iznenadio ovom svojom trkom na 200m jer izgleda da sam ja jedini verovao u njegove mogućnosti. Takođe mogu da kažem da je Ivan najperspektivniji trkač na 400m u Srbiji, to jasno i glasno svima govorim i stojim iza svojih reči. Ivan  i Stefan još uvek nisu dostigli ni blizu svoju atletsku zrelost a ja kao trener imam još puno prostora u mnogim segmentima trenažnog procesa koje nisam iskoristio. Vreme je pred njima, kazao je Cvetkoski,

 Marketing

Najnovije vesti