Nedelja, 9. Oktobar 2016 - 7:30 - 20:00

Susret planinara: „U bojama ruja"

Planinarsko društvo „Jelenak" susret planinara i ljubitelja prirode, ekološku i sportsku manifestaciju „U BOJAMA RUJA” u nedelju, 9. oktobra, u Deliblatskoj peščari (predeo Čardak, Omladinsko naselje). Istog dana biće održan i DELIBLATSKI MARATON – VID NOVAKOVIĆ, 8. kolo Vojvođanske treking lige. 

TERENI ODRŽAVANJA: Deliblatska peščara (predeo Čardak, Omladinsko naselje) oko 7km od sela Deliblato (Opština Kovin).

ORGANIZATOR je PD – „JELENAK” iz Pančeva. Manifestacija je u zvaničnom kalendaru akcija Planinarskih saveza Vojvodine i Srbije za 2016. godinu.

UČEŠĆE: Pravo učešća imaju svi zainteresovani, planinarske i ekološke organizacije, udruženja građana, grupe i pojedinci.

Napomena: Svi učestvuju na sopstvenu odgovornost, u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje. Svaki učesnik je dužan da se pridržava planinarske etike i uputstava organizatora. Svi učesnici, osim dece osnovnih škola, kretaće se samostalno, stazom po izboru. Mapa staza će se na startu deliti besplatno. Na stazama će biti ukupno 15 kontrolnih tačaka (rastojanja između kontrolnih tačaka su 2-5 km) na kojima će se nalaziti kontrolori.

VODA: Potrebno je sa sobom nositi 1-1,5l vode, jer vode nema na većini kontrolnih tačaka.

Polazak organizovanih autobusa iz Pančeva je u 7.30h na parkingu Hale sportova.

Cena prevoza je 800 dinara.

Prijave uz uplatu se primaju na redovnim sastancima društva u Domu omladine, četvrtkom 19-20.30h (uplate i prijave za organizovani prevoz se primaju do 29. septembra 2016. godine)

 

PROGRAM – 9h-9.30h prijava učesnika i otvaranje akcije

– 9.30h start Treking lige (Deliblatski maraton)

– 10h polazak ostalih učesnika na pešačenje

– pešačenje je stazama od 3 do 20km

– (3,5,7,10,12,15 i kombinacija) po izboru učesnika

– sve staze su markirane i održavane od PD Jelenak, a svaki učesnik dobija mapu staza

– razne sportske, ekološke i zabavne aktivnosti

– podela priznanja

 

Ručak (tradicionalni planinarski pasulj sa salatom) biće organizovan u restoranu na Čardaku. Cena je 300 din., a prijave su obavezne do 29. septembra 2016. godine.

Kontakt osoba, samo za informacije: Milan Piperski 063-745- 68-89

U okviru manifestacije održaće se DELIBLATSKI MARATON na stazama dužina 19, 32 i 40km, u okviru VOJVOĐANSKE TREKING LIGE, 8. kolo.

Maraton je otvorenog tipa za sve zainteresovane, a na osnovu propozicija organizatora Planinarskog saveza Vojvodine.

 

Važna napomena: Ulaznice u rezervat može naplaćivati isključivo upravljač, JP Vojvodinašume, ŠG Banat. Prošle godine cena ulaznice bila je 75 din. za odrasle i 36 din. za decu. PD Jelenak nema informacije za ovu godinu po pitanju naplate ulaznica, niti po ovom osnovu ostvaruje bilo kakvu dobit.

 

Nedelja, 9. Oktobar 2016 - 7:30 - 20:00