Ponedeljak, 18. April 2016 - 19:00 - 20:30

Tribina "Ekonomska i radna diskriminacija žena" 

roza

 

U ponedeljak, 18. aprila od 19h, organizacija ROZA uz lokalnu podršku organizacije ŽMIG Ženska mirovna grupa - Pančevo organizuje tribinu na temu "Ekonomska i radna diskriminacija žena".

Na tribini će biti prikazan kratak dokumentarni film pod nazivom "Obrani berači".  Uvodničarke će biti aktivistkinje organizacije ROZA, Milica Lupšor i Vesna Đorđević, a nakon toga publika će biti u mogućnosti da podeli različita iskustva i price iz našeg okruzenja o diskriminaciji i mobingu na radnom mestu.

ROZA - Udruženje za radna prava žena je nastalo kao potreba radnica iz Zrenjanina da se organizuju kako bi u ovim teškim vremenima pomogle ženama-radnicama da spoznaju koja su njihova prava u borbi protiv diskriminacije i mobinga na radnom mestu.  Serijom tribina na ovu temu pokušavamo da osnažimo žene širom Vojvodine da prepoznaju, javno progovore, a zatim i da se bore protiv ovih loših pojava. 

Projekat serije tribina na temu „Ekonomska i radna diskriminacija žena“ finansijski je podržan od Rekonstrukcije ženski fond, a realizuju ga aktivistkinje udruženja ROZA, uz pomoć drugarica iz mesta koja želimo da obuhvatimo ovim tribinama. Do sada su to bile drugarice iz S.T.R.I.K.E.-a iz N.Sada, ŽIVO iz N. Bečeja, a organizivanje tribine u Pančevu podržavaju drugarice iz ŽMIG-a.  Ulaz na tribinu je slobodan.

Ponedeljak, 18. April 2016 - 19:00 - 20:30