Aleksa
Društvo

GLOGONJ: Aleksa Karanfilovski osvojio vrednu nagradu na nivou cele zemlje iz poznavanja nemačkog jezika

Izvor: 
013info Sre, 30/06/2021 - 08:07Na takmičenju organizovanom od strane Gete-Instituta iz Beograda u pismenom izražavanju na nemačkom jeziku imale su prilike da učestvuju sve škole iz zemlje gde se uči navedeni strani jezik. Učenici i učenice u uzrastu od šestog razreda osnovne škole do prvog razreda srednje škole opisivali su svoje onlajn-časove iz nemačkog jezika iz vremena kada je nastava bila isključivo putem interneta, a jedna od četiri glavne nagrade dodeljene pobednicima (iPad Apple Pro-računari), uz diplomu pripala je učeniku šestog razreda glogonjske Osnovne škole „4. oktobar” – Aleksi Karanfilovskom.

Njegov sastav, koji je objavljen na sajtu Gete-Instituta, gramatički tačno i kreativno uspešno napisan, doneo je radost i dalju motivaciju za rad i učenje i to ne samo njemu već i drugoj deci iz škole. Motivisan i zainteresovan je ostajao nakon obavezne na dodatnoj nastavi u školi uz svoje drugare da bi se što bolje pripremili za takmičenje.

Inače, komisiju su činili predstavnici Nemačke ambasade, Gete-Instituta, centra za učenje nemačkog jezika, udruženja nastavnika jezika, a odluku su doneli 14. juna. Oni su i uputili čestitke Aleksi i njegovoj nastavnici, Rodiki Marjanu članovi komisije kao i svim učenicima koji su učestovali na takmičenju.

 
MarketingNajnovije vesti