Društvo

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Izvor: 
HIP Petrohemija Sre, 19/10/2016 - 08:27HIP-Petrohemija, nakon dvonedeljnog zastoja, ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Pokrenute su startne aktivnosti u fabrici Etilen, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Polietilena niske gustine (PENG).

– Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za čišćenje, sanaciju i realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u fabrici Etilen. Cilj radova je priprema opreme za rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu. – izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije. 
MarketingNajnovije vesti