autobusi
Društvo

PANČEVO: ATP će uzimati autobuse u najam

Pančevo, Sre, 31/10/2018 - 07:47
Vladimir Đoković

Predlogom rebalansa gradskog budžeta čak 77 miliona dinara trebalo bi da bude prebačeno gradskom prevozniku ATP-u. Kako je gradonačelnik Saša Pavlov objasnio deo novca je za regresirani prevoz određenih kategorija stanovnika, a drugi deo je za iznajmljivanje autobusa.

Naime, ispostavilo se da će kroz oštriju primenu propisa tehničkog pregleda vozila ATP ostati bez  dela voznog parka, a da putnici ne bi trpeli – autobusi će biti iznajmljivani.

Pavlov je napomenuo da šansu da se problem gradskog prevoza reši vidi u procesu javnog privatnog partnerstva za ATP. Izrada projekta za ovaj posao je u toku, a inicijativu je podnela firma Ariva.

Gradonačelnik je potvrdio da je bilo i razgovora sa predstavnicima sindikata ATP-a i rukovodstva ovog preduzeća. Radnike je interesovalo privatno javno partnerstvo i iznos otpremnina, objasnio je.

Što se tiče solidarne pomoći, garantovane kolektivnim ugovorom sa nivoa republike za gradske komunalne firme čiji je iznos ove godine preko 40.000 dinara, Pavlov je objasnio da je deo firmi to isplatio kao i da rukovodstva gradskih preduzeća treba da nađe način da taj novac isplata. Ocenio je da gradski budžet tu ne može da interveniše dodatnim novcem.
MarketingNajnovije vesti