Pančevo na markama Foto: Pošte Srbije
Društvo

Pančevo na markama Pošte Srbije

Pančevo, Sre, 08/05/2019 - 12:47
Aleksandar Stojković

Pošta Srbije pustila je 11. aprila u opticaj izdanje koje sadrži dve marke nominalnih vrednosti od po 70 dinara, dva FDC koverta, dve maksimum karte i žig, a štampane su u tiražu od 50 000 primeraka i posvećene su Pančevu i Zrenjaninu.

Motiv na marki je Ulica Vojvode Radomira putnika, motiv na maksimum karti svetionici na ušću Tamiša u Dunav, a motiv na koverti je Crkva sa dva tornja.

"U 2017. godini Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u godišnji plan izdanja prigodnih poštanskih maraka uvelo novu, stalnu emisiju pod nazivom „Gradovi Srbije“.  Koji će se grad naći na markama, takođe, određuje Ministarstvo, prema redosledu i spisku gradova po veličini u Srbiji. Tako smo u 2017. godini objavili tri marke posvećene Beogradu, Novom Sadu i Nišu, u 2018. Subotici i Kragujevcu, a u 2019. godini smo štampali dve marke posvećene Zrenjaninu i Pančevu”, saopštili su iz pres službe JP „Pošta Srbije".

Za umetničku obradu bila je zadužena akademska slikarka Anamari Banjac, a na izradi markica su sarađivalli doc. dr Živana Krejić, koja je pisala propratni tekst i obezbedila fotografije Pančeva po kojima je ovo filatelističko izdanje rađeno.
MarketingNajnovije vesti