Društvo

PANČEVO: Pooštrene kazne za nepoštovanje kućnog reda

Pančevo, Ned, 05/08/2018 - 08:38
Suzana PrvuljNacrtom odluke o opštim pravilima kućnog reda, definisana su pravila ponašanja građana u Pančevu. Nadzor nad sprovođenjem ove odluke obavljaju gradski sekretarijati, a za stanare je zadužen profesionalni upravnik zgrade. Kazne za osobe koje se ne pridržavaju ovog bontona su pooštrene, i biće četiri puta veće nego dosad, što znači da iznose po 10.000 dinara.

Naime, ovom odlukom između ostalog zabranjeno je prostiranje veša na otvorenim delovima zgrada, trešenje stolnjaka kroz prozor, a kućni aparati, veš mašine, usisvači, muzika i tv mogu raditi samo do sobne jačine zvuka. Porodična slavlja moraju se najaviti i završiti do sat iza ponoći. Klima uređaji ne smeju da propuštaju vodu, a saksije za cveće na terasama moraju biti dobro osigurane.

Takođe, vrata zgrade moraju biti zaključana od 23 sata do 06 sati leti, a zimi od 22 sata do 06 časova. 

Za buku koju prave deca tokom vremena kućnog reda, biće odgovorni njihovi roditelji.

Građevinski i instalaterski radovi u zgradi mogu biti izvođeni samo uz prethodno obaveštavanje organa upravljanja, i sa uvidom u dozvole. Stanari su dužni da uklanjaju sneg i led, ali i da brinu o instalacijama u zgradi.

Nenad Rakić, vršilac dužnosti direktora „Gradske stambene agencije”, kazao je da je ova odluka doneta s ciljem da doprinese lepšem izgledu Grada Pančeva.

 
MarketingNajnovije vesti