put
Društvo

PANČEVO: Tek što je krenulo javno privatno partnerstvo za puteve, menja se cenovnik

Pančevo, Sub, 14/11/2020 - 08:28
Vladimir Đoković


Na predlog Gradskog veća Skupština Pančeva izmeniće cenovnike i povećati cene koje se plaćaju za zimsko i redovno održavanje puteva.

Do poskupljenja dolazi u godini kada je ove poslove pančevačka vlast dugoročno, na 10 godina, poverila privatnim kompanijama Sremputu iz Rume i beogradskom Baumajsteru.

Gradska vlast odluke o višim iznosima koje će placate doneće na inicijativu BPA DPN doo firme iz Beograda koja je podneta početkom novembra.

Iza inicijative ove firme koja je predstavlja privatne gradske putarske partnere stali su i gradski Urbanizam i ostali nadležni koji evo posle tek tri meseca razumeli da iz gradske kase treba plaćati više.

Kako se navodi u obrazloženju dosadašnji cenovnik je iz 2018. godine sa cenama preuzetim iz 2014. godine. Pa bi sve, logično, trebalo da poskupi.

Reč je o preciznim cenovnicima koji utvrđuju radni sat kamiona, mašina i ljudi, sat pripravnosti, dežurstva, te cene po kilometru za transportovanje materijala te će moći lako da se proveri koliko će zarađivati novi – privatni partneri gradske vlasti.

 
MarketingNajnovije vesti